عسل اسطوخودوس
معرفی محصول
عسل اسطوخودوس تکسو ، از دسته عسل های تک گرده ای بوده و از شهد گل اسطوخودوس واقع در مزارع بیرجند – خراسان جنوبی تهیه شده است . زمان برداشت آن در اواخر تابستان و یا اوایل پاییز انجام می گیرد و با استانداردهای روز دنیا بستهبندی و عرضه می شود .
ترکیبات
عسل اسطوخودوس
روش مصرف
میزان مصرف آن در حالت طبیعی برای بزرگسالان روزانه ۵۰-۷۰ گرم و برای کودکان بالای شش سال روزانه ۲۰-۳۰ گرم است.
درصورت مشکل خاص درونی و یا وجود حساسیت قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت شود .
نحوه نگهداری
در جای خشک و خارج از یخچال نگهداری شود.
******
تاریخچه گیاه اسطوخودوس
نام علمی : Lavandula
نام انگلیسی: Lavender
کلمه اسطوخودوس از ریشه لاتینlavare" " گرفته شده است که در لغت به معنای "شستن" است. اسطوخودوس در چندین منطقه از جمله ایران باستان، یونان و روم به عنوان افزودنی حمام تبدیل شد. این فرهنگ ها معتقد بودند که اسطوخودوس به پاکسازی بدن و ذهن کمک می کند. دوران گلدهی این گیاه با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه از اواخر بهار تا شهریور ماه است.
فواید گیاه اسطوخودوس
- خاصیت آرامبخشی و کمک به افرادی به اختلال خواب
- کمک به کاهش علائم افسردگی و استرس
- فعالیت ضد میکروبی آن به پیشگیری از عفونت پس از سوختگی نیز کمک کند.
- کمک به تسکین درد ناشی از سردرد، رگ به رگ شدن، دندان درد و زخم
فواید عسل
- حاوی انواع مواد مغذی است
- سرشار از آنتی اکسیدان ها مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک
- کمک به کاهش فشار خون، بهبود سطح چربی خون
- باعث التیام زخم ها و سوختگی ها
سایر توضیحات
شکرک عسل : عسل عمدتاً از دو قند طبیعی فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است، وقتی که نسبت گلوکز به فروکتوز در عسل بالا باشد، احتمال شکرک زدن افزایش مییابد. همچنین کاهش دما منجر به کاهش فعالیت آنزیم دیاستاز میگردد که این آنزیم نقش مهمی در تبدیل گلوکز به فروکتوز دارد و هنگامی که دما پایین میآید، فعالیت این آنزیم کاهش پیدا میکند که در نتیجه منجر به شکرک زدن عسل میشود.
رنگ و طعم عسل : رنگ عسل از زرد روشن تا قرمز تیره متغیر می باشد ، مناطق جغرافیایی ، شرایط آب و هوایی و گیاهی که زنبور از شهد آن تغذیه کرده است در رنگ و طعم نهایی عسل تاثیر می گذارد که این مورد می تواند در برداشت های مختلف عسل منجر به تفاوت در رنگ آن شود .
منابع