جستجو
بازگشت به لیست خبرها

روز جهانی شیرینی پای

پنج شنبه, 03 بهمن 1398
روز جهانی شیرینی پای

روز جهانی شیرینی پای

 

جشن گرفتن و شاد بودن به هر دلیل زیبا است و تاثیر مستقیمی بر روحیه انسان دارد. همیشه لازم نیست منتظر اتفاق‌های خاص یا مناسبتهای مهم برای جشن گرفتن باشیم. می‌توان با یک شاخه گل یا حتی یک تکه کیک هم خوشحال بود. روز جهانی شیرینی پای می‌تواند بهانه‌ای کوچک و بامزه برای جشن گرفتن باشد.

در مورد پای: 

پای تاریخچه‌ای بسیار قدیمی دارد و دلیل اصلی پیدایش آن به تنورهای قدیمی برمی‌گردد. آتش مستقیم تنور، گوشت را می‌سوزاند برای همین گوشت را در مخلوط آرد و آب قرار دادند تا از سوختن آن جلوگیری کنند. در واقع این خمیر نقش محافظ را بازی می‌کرد و بعدها جایش را در شیرینی پزی باز کرد. در واقع پای در ابتدا غذا بود و همراه با گوشت و سبزیجات سرو می‌شد و به مرور زمان دستورش کامل شد و به دنیای شیرینی پزی وارد شد. دستور پای به‌عنوان دسر و شیرینی توسط رومی‎ ها در قرن چهاردهم میلادی ابداع شد و خیلی زود مورد استقبال مردم مدیترانه و اروپای مرکزی قرار گرفت. در طی جنگ‌های بریتانیا و روم، پای پایش را به بریتانیا هم باز کرد و تنها به اروپا محدود نماند. در قرن 17 با مهاجرت اروپایی‌ها به آمریکا، رسپی پای به آمریکا هم رسید و تبدیل به محبوب‌ترین دسر آمریکایی‌ها شد.

پیشنهاد ویژه عصرانه‌های زمستانی -  پای آلبالو

 

مواد لازم:
آرد ۲۵۰ گرم، شکر یک قاشق غذاخوری، نمک ۳/۴ قاشق چای‌خوری، کره (خنک و تکه تکه شده) ۲۲۵ گرم، آب یخ پنج قاشق غذاخوری، شکر ۲۲۵ گرم، آرد ذرت سه قاشق غذاخوری، نمک یک چهارم قاشق چای‌خوری، آلبالو (بدون هسته) پنج فنجان، آبلیمو یک قاشق چای‌خوری، وانیل یک دوم قاشق چای‌خوری، کره (تکه تکه شده) دو قاشق غذاخوری، شیر یک قاشق غذاخوری، بستنی وانیلی به مقدار لازم

طرز تهیه:

آرد، یک قاشق غذاخوری شکر و سه چهارم قاشق چای‌خوری نمک را مخلوط کنید. ۲۲۵ گرم کره را اضافه کنید و با دست ورز دهید سپس آب یخ به آن اضافه کنید و با چنگال هم بزنید. اگر خشک بود، آب بیشتری اضافه کنید. خمیر را گرد کنید و بعد به دو قسمت تقسیم کنید. هر تکه را به شکل یک توپ دربیاورید و بعد مثل دیسک صاف کنید و داخل پلاستیک بپیچید و ۳۰ دقیقه داخل یخچال نگه دارید. فر را با دمای ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و قسمت پایین فر را آماده کنید. ۲۲۵ گرم شکر، آرد ذرت و یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک را با هم مخلوط کنید و سپس با آلبالو قاطی کنید و بعد آبلیمو و وانیل را اضافه کنید.
یکی از خمیرها را برداشته و ورز دهید و به شکل دایره ۳۰ سانتیمتری در بیاورید و بعد به یک قالب ۲۲.۵ سانتیمتری انتقال دهید. ۱.۵ سانتیمتر از لبه خمیر را برش بزنید. سپس به وسیله چاقوی تیز آن را به ۱۰ تکه مثلث دو سانتیمتری تقسیم کنید. مخلوط آلبالو را روی خمیر بریزید و روی آن نقطه نقطه کره بگذارید. روی خمیر تکه شده را قرار دهید و لبه‌های آن را تا کنید. با فرچه مخصوص روی آن شیر بمالید و روی آن یک قاشق غذاخوری شکر پخش کنید. پای را ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید و دمای فر را به ۱۹۰ درجه سانتیگراد کاهش دهید. لبه‌های آن را با فویل بپوشانید و یک ساعت دیگر داخل فر قرار دهید. بعد از خنک شدن با بستنی وانیلی سرو کنید.

به همین سرعت و راحتی می‌توانید یک عصرانه شگفت انگیز را برای خود مهیا کنید. برای آن‌که این عصرانه‌ها به خاطراتی بی‌بدیل تبدیل شوند، تکسو با نوشیدنی‌های گرم چای، دمنوش و قهوه ، همراه همیشگی شما خواهد بود. همراه شما در تجربه لحظات آرام و دلنشین.
ساختن لحظات خوب، به همین سادگی است. آن را به خود و اطرافیانمان هدیه دهیم.

 

نظرات
نظر خود را درج نمایید