عسل کلپوره
معرفی محصول
عسل کلپوره تکسو ، از دسته عسل های تک گرده ای بوده و از شهد گل کلپوره واقع در مزارع بیرجند – خراسان جنوبی تهیه شده است . زمان برداشت آن در اواخر تابستان انجام می گیرد و با استانداردهای روز دنیا بستهبندی و عرضه می شود .
ترکیبات
عسل کلپوره
نحوه مصرف
میزان مصرف آن در حالت طبیعی برای بزرگسالان روزانه ۵۰-۷۰ گرم و برای کودکان بالای شش سال روزانه ۲۰-۳۰ گرم است.
درصورت مشکل خاص درونی و یا وجود حساسیت قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت شود .
نحوه نگهداری
در جای خشک و خارج از یخچال نگهداری شود.
******
تاریخچه کلپوره
نام علمی: Teucrium polium
نام انگلیسی: Teucrium
کلپوره خانواده Lamiaceae یک گیاه گلدار وحشی است که به وفور در مناطق مختلف مانند اروپا، شمال آفریقا و آسیای جنوب غربی یافت می شود. تنوع گونههای کلپوره مورد بررسی منجر به غلظتهای متفاوتی از فنلها در عصارههای گیاهی شد. سر شاخههای گلدار گیاه اثر مقوی، نیرودهنده دارد .زمان جمع آوری گیاه کلپوره به تناسب شرایط محیطی بین ماههای خرداد و مرداد است.
فوایدگیاه کلپوره
- اثر ضد انقباضی کلپوره
- دارای خواص ضد التهابی، ضد میکروبی
- خاصیت آنتی بیوتیکی ، فعالیت ضد میکروبی و اثرات تحریک کنندگی آنها بر سیستم گوارش
- کمک به تسکین درد
- کمک به کاهش قند خون و کاهش چربی خون
فواید عسل
- حاوی انواع مواد مغذی است
- سرشار از آنتی اکسیدان ها مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک
- کمک به کاهش فشار خون، بهبود سطح چربی خون
- باعث التیام زخم ها و سوختگی ها
سایر توضیحات
شکرک عسل : عسل عمدتاً از دو قند طبیعی فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است، وقتی که نسبت گلوکز به فروکتوز در عسل بالا باشد، احتمال شکرک زدن افزایش مییابد. همچنین کاهش دما منجر به کاهش فعالیت آنزیم دیاستاز میگردد که این آنزیم نقش مهمی در تبدیل گلوکز به فروکتوز دارد و هنگامی که دما پایین میآید، فعالیت این آنزیم کاهش پیدا میکند که در نتیجه منجر به شکرک زدن عسل میشود.
رنگ و طعم عسل : رنگ عسل از زرد روشن تا قرمز تیره متغیر می باشد ، مناطق جغرافیایی ، شرایط آب و هوایی و گیاهی که زنبور از شهد آن تغذیه کرده است در رنگ و طعم نهایی عسل تاثیر می گذارد که این مورد می تواند در برداشت های مختلف عسل منجر به تفاوت در رنگ آن شود .
منابع
کتاب معجزات درمانی عسل و انگبین ها – مولف دکتر محمددریایی – انتشارات یاس